Bij Trimsalon Astrid kunt u terecht voor de volgende behandelingen:

 

Uw hond wordt gestyled zoals u dat wil of volgens de ras standaard.

WINTERBEURT VANAF 1 NOVEMBER TOT 1 MAART


De meeste baasjes stellen de trimbehandeling van hun hond in de winter uit, omdat ze bang zijn dat hun viervoeter het koud krijgt of omdat ze denken dat het niet nodig is. Niets is minder waar. De winterbeurt bestaat uit het rond knippen van de voeten, de ogen vrijknippen, buik scheren, eventueel vacht uitdunnen, nagels knippen en oren uitplukken

PUPPY WEN BEURT/PUPPY BEHANDELING


Voor een pup is het zeer belangrijk, misschien zelfs wel noodzakelijk om al vroeg bij de trimster te komen, dit om te wennen om op tafel te staan, en verschillende gereedschappen op zijn/haar vacht  te ervaren, met bijbehorende geluiden. Ook zal de pup er, al vroeg, aan wennen dat de eigenaar even weggaat tijdens de behandeling, dus dat is gelijk een goede training. Het is puur of te wennen en de puppy wen beurt zal een kwartiertje in beslag nemen, het gaat dan met name om de voeten, tussen de voetzolen word het haar weggeknipt, en de ogen vrijgemaakt, de puppy wen beurt kan ook uitgebreid worden naar een puppy behandeling daar hoort wassen en drogen bij.
De pup kan voor een wenbeurt en/of puppy behandeling terecht in een leeftijd vanaf circa 3 maanden tot circa 9 maanden. Honden die ouder zijn dan die 9 maanden, krijgen geen puppy behandeling meer maar een reguliere behandeling.

BORSTELEN

We hebben verschillende borstels en kammen voor ieder hondenras, zodat uw hond het juiste materiaal  op zijn/haar vacht krijgt. Door de juiste materialen te gebruiken op uw hond word de vacht niet beschadigd en blijft uw hond een mooie en gezonde vacht houden.

EFFILEREN

Bij honden waarvan de vacht geëffileerd wordt, zal eerst dood haar worden weggeplukt. Daarna wordt met de effileerschaar de vacht uitgedund en ingekort.

FÖHNEN

wij hebben een professionele waterblazer, dat is een harde fohn die de waterdruppels uit de vacht blaast en hierbij gaat ook de losse haar /ondervacht eruit. Er is ook een handföhn daar blazen we de hond verder mee droog

KNIPPEN

Knippen wordt toegepast bij honden met een fijne haarsoort. Deze honden worden gewassen, uitgeblazen, volledig uitgekamd en het belangrijkste: ontklit. Daarna worden ze met de rechte schaar in model geknipt. Het is belangrijk om ze klitvrij te houden voor de vacht.

NAGELS KNIPPEN

Nagels knippen zit bij de trimbehandeling inbegrepen.

OGEN SCHOONMAKEN

We maken de ogen schoon door de vieze haren weg te knippen en met een oogreiniger de ogen en de haren eromheen schoon te maken.

ONTKLITTEN

Klitten zijn opeen gepropte haarbolletjes die bijna niet meer door te kammen zijn. Soms veroorzaken klitten irritatie en smetplekken. De huid onder de klit  verstikt en de huid wordt schilferig en rood. In een latere fase gaat het haar vervilten, het enige wat dan nog kan is de hond kort scheren. Dan kan de huid weer ademen en er een nieuwe vacht op groeien.


Ik ga altijd voor de diervriendelijke behandeling, dus als de klitten te erg zijn dan zal ik na overleg met u  de hond kort scheren.

ONTWOLLEN

Bij het ontwollen wordt het losse onderhaar verwijderd. Dit word gedaan met daarvoor bestemd trimgereedschap. We gebruiken ook een professionele waterblazer, dit is een grote krachtige föhn die het water en de losse haren eruit blaast.

OREN SCHOONMAKEN

We plukken de haren wat in de oren zit eruit en dan met een doekje met speciaal oor reiniger maken we de oor verder schoon.

PLUKKEN

Bij het plukken wordt de oude bovenste laag van de vacht verwijderd. Dit wordt gedaan bij honden met een ruwharige vacht. De vacht moet dan wel plukrijp zijn, dit betekent dat de dekharen los moeten zitten zodat deze gemakkelijk en pijnloos te verwijderen zijn. Heeft u twijfels of uw hond al plukrijp is, kom dan gerust even langs.

SCHEREN

Deze methode wordt toegepast bij diverse trimtechnieken vanwege het feit dat sommige lichaamsdelen altijd geschoren moeten worden, dit is afhankelijk van de rasstandaard. Sommige honden worden helemaal geschoren. Dit gebeurt op wens van de eigenaar, omdat het karakter van de hond een andere behandeling niet toelaat of wanneer de vacht zo in de klit zit dat er geen andere mogelijkheden meer zijn. Scheren wordt gedaan met behulp van een professionele tondeuse. Afhankelijk van de gewenste lengte wordt er gebruikt gemaakt van verschillende maten scheerkoppen.

STRIPPEN

Strippen is een andere vorm van plukken. In dit geval wordt de hond niet helemaal tot op de onderwol geplukt. Er blijft een gedeelte van de ruwe bovenvacht staan. De hond ziet er natuurlijker uit. Bij een stripvacht is het echter wel de bedoeling dat de hond vaker een bezoek brengt aan de trimsalon. Minimaal 4 keer per jaar is meestal genoeg om de vacht in optimale conditie te houden.

UITDUNNEN

De vacht word uitgedund met een speciale uitdunschaar.

ANAAL KLIEREN

Anaal klieren worden uitsluitend uitgeknepen als er door de eigenaar om gevraagd word, dit omdat de anaal klieren met het ontlasten steeds een beetje geledigd worden, bij systematisch uitknijpen word er meer en meer anaal sap aangemaakt en dit lijd tot verstoppingen en zelfs ontstekingen van de anaal klieren.
Mocht het zo zijn dat de anaal klieren bij uw hond in het verleden standaard bij iedere trimbeurt uitgeknepen zijn dan is het wel noodzakelijk om dit voort te zetten.

TEKEN/ GRASAREN


Mocht er 1 of meerdere teken op uw hond gevonden worden, dan worden ze verwijderd. Hetzelfde geldt voor ingekropen gras aren.

ANTI VLOOIENBEHANDELING


Als uw hond geïnfecteerd is met vlooien dan kunt u bij mij terecht voor het stappenplan, het is belangrijk om samen te werken, in de tijd dat de hond bij mij in de trimsalon is voor een anti vlooienbehandeling dan moet u uw woning aanpakken. Alle benodigde middelen kunt u bij ons aanschaffen.

WASSEN

Er is een bad met loopplank zodat alle honden makkelijk in kunnen stappen.

KATTEN

Ook voor katten is het belangrijk dat hun vacht goed wordt onderhouden. U kunt bij Trimsalon Astrid terecht voor het uitdunnen van de vacht, dode ondervacht verwijderen en als het echt niet anders kan scheren van de vacht. Hier moeten we voor met twee personen zijn, daardoor is het niet op ieder tijdstip mogelijk

Producten

U kunt bij Trimsalon Astrid ook terecht voor:
Kammen en borstels
Nageltangen
Antivlooien middelen
Ontwormingsmiddelen
Shampoos
Anti klit gereedschappen en sprays

ADVIES

Advies op maat over van alles, zoals de vacht, de juiste manier van kammen/borstelen, hoe vaak naar de trimsalon, wat te doen bij vlooien, wormen, mijten, teken, grasaren, andere parasieten, de ras standaard, enz.