OOK IN DE WINTER IS HET TRIMMEN VAN UW HOND BELANGRIJK!

De meeste baasjes  stellen de trimbehandeling van hun hond in de winter uit, omdat ze bang zijn dat hun viervoeter het koud krijgt of omdat ze denken dat het niet nodig is. Niets is minder waar.

 

1. Trimbehandelingen uitstellen heeft in de meeste gevallen tot gevolg, dat de trimsalons, in het voorjaar een golf van ernstig geklitte of zelfs vervilte honden binnen krijgen. De enige diervriendelijke oplossing die ons dan rest is de hond kaal scheren! Dat is voor het dier geen pretje omdat een vervilte vacht heel dicht op het vel zit en er moeilijk tussen te komen is met de tondeuse.
2. Klitten trekken aan de huid en doen pijn. Ernstige klitten kunnen bovendien voor wondjes en bloeduitstortingen zorgen.
3. Vilt sluit de huid af. Vuil en ongedierte kunnen er niet uit en er kan geen lucht bij de huid. Dit kan leiden tot jeuk, wonden en smetplekken en zelfs kale plekken.
4. De meeste baasjes knippen zelf de nagels niet of plukken de oren niet uit. Wanneer er teveel tijd tussen de trimbehandelingen zit, gebeurt dit dus tijdens deze periode ook niet. Te lange nagels kunnen niet alleen in de voetzooltjes groeien, wat pijnlijk is en voor ontstekingen kan zorgen, maar kunnen ook gevolgen hebben voor de stand van de voeten (en bij verkeerde belasting op lange termijn ook voor gewrichtsproblemen zorgen). Overtollig haar in de oren kan ook voor ontstekingen e.d. zorgen.
5. Buiten is het weliswaar koud, maar binnen staat de kachel of de verwarming te brullen. Zowel de huid als het haar drogen door deze combinatie uit en zorgen voor statische elektriciteit.
6. Jasjes, truitjes en dekjes zorgen voor wrijving met het haar en bij constante frictie kan dit bij (half)lang haar voor klitten zorgen. Deze moeten voor ze naar binnen gaan dan ook uitgetrokken worden. Wij houden tenslotte ook onze winterjas niet aan in huis. Deze bevorderen bovendien statische elektriciteit, een droge huid en een sterke hondengeur.
7. Lang (er) haar blijft bovendien langer nat (waardoor de hond het koud krijgt) en sleept meer bladeren en andere rommel mee naar binnen.
8.Mocht het zo zijn dat uw hond oud of zwak is.. dan doet u er toch goed aan om de winter trimbeurt te laten geven, dan kunt u beter de hond laten trimmen en niet laten wassen, dit omdat tijdens het wassen de vetlaag die zich op de huid bevind word weggewassen, dus bij een oude en /of zwakke hond is het beter om te laten trimmen zonder wassen dan om hem te wassen zonder trimmen, ook de lengte kan aangepast worden op het weer mits de hond niet in de klit zit.
Stel dus de afspraak voor uw hond in de wintermaanden niet uit. Extra onderhoud is juist aan te bevelen. Wij bieden ook zogenaamde onderhoudsbeurten. De hond wordt dan gewassen met een vocht inbrengende shampoo en conditionering en verder drogen, borstelen, knippen we de nagels en trimmen we de ogen vrij, voeten, anus en geslachtsdelen tegen gereduceerd tarief.